Η ανάγκη στελέχωσης των δασικών υπηρεσιών με προσωπικό και τα προβλήματα που διαπιστώνονται με τους δασικούς χάρτες ήταν τα κύρια ζητήματα που συζήτησε αναλυτικά με τον δασάρχη Πύργου, Παναγιώτη Λάττα, και τους δασικούς υπαλλήλους ο Ηλείος οικονομολόγος Νίκος Καλάκος.
Από την πλευρά του κ. Λάττα επισημάνθηκε η σπουδαιότητα της ολοκλήρωσης των δασικών χαρτών για το προστασία του περιβάλλοντος και την οργανωμένη οικονομική δραστηριότητα, και στη συνέχεια αναλύθηκαν όλες οι παράμετροι που αφορούν τη διαδικασία, όπως η ζώνη των 800 μέτρων στις κοινότητες, τα πρόδηλα σφάλματα, οι αντιρρήσεις, το καθεστώς των δασωμένων αγρών και των εκχερσωμένων εκτάσεων.
Παράλληλα, έγινε αναφορά στην ανάγκη ενίσχυσης του δασαρχείου με εξοπλισμό και προσωπικό, καθώς και στην καταβολή χρημάτων στους δασικούς υπαλλήλους, τα οποία αφορούν το περσινό πρόγραμμα αντιπυρικής προστασίας.
Επίσης, ο κ. Λάττας αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που έχει κάνει το δασαρχείο Πύργου όσον αφορά την αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων, με έργα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά καθώς και με σημαντικά προγράμματα αναδασώσεων από δημόσιους πόρους και ιδιωτικές δωρεές-χορηγίες.
Ο Νίκος Καλάκος εξήρε την προσπάθεια που κάνουν οι δασικοί υπάλληλοι και προσωπικά ο κ.Λάττας, τονίζοντας ότι πέρυσι η κυβέρνηση υλοποίησε για πρώτη φορά ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα αντιπυρικής προστασίας, με καθαρισμούς και διάφορες άλλες προληπτικές παρεμβάσεις, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς.
Παράλληλα, εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του στα αιτήματα των δασικών υπαλλήλων, υπογραμμίζοντας τη σημασία της δουλειάς τους για την προστασία του φυσικού πλούτου και των ανθρώπινων ζωών.
«Το δασαρχείο Πύργου προσφέρει πολύ σημαντικές υπηρεσίες στην κοινωνία, στο περιβάλλον και στην οικονομία. Οι δασικοί υπάλληλοι και ο ίδιος ο δασάρχης κ. Λάττας κάνουν μεγάλη προσπάθεια για την προστασία του φυσικού πλούτου της Ηλείας. Είναι δίκαιο το αίτημά τους για στελέχωση με προσωπικό και εξοπλισμό και πιστεύω πως θα πρέπει να εξεταστεί και η βελτίωση των απολαβών τους», δήλωσε ο Νίκος Καλάκος.