Σαλάτες
Σαλάτα με ντοματίνια και κουνουπίδι
Κι όμως μια σαλάτα με νηστίσιμα, πρωτότυπα υλικά, όπως το κουνουπίδι, μπορεί να γίνει ένα χορταστικό, εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή του γεύμα.
Ζεστή σαλάτα με κουνουπίδι και λεμονάτα ρεβίθια
Μια νόστιμη χορτοφαγική σαλάτα, που μπορείτε να την απολαύσετε και ως ελαφρύ γεύμα.
Ταμπουλέ κουνουπιδιού με παντζάρι, λάιμ και δυόσμο
Μια λεμονάτη σαλάτα με ταμπουλέ και λαχανικά εποχής για ένα θρεπτικό συνοδευτικό στο καθημερινό μας τραπέζι.
Kουνουπίδι «ταμπουλέ» με πρασινάδες και βινεγκρέτ λιαστής ντομάτας
Έχουμε συνηθίσει να φτιάχνουμε ταμπουλέ με πλιγούρι. Αλλά και με ωμό κουνουπίδι μπορούμε να φτιάξουμε μία εξίσου νόστιμη εκδοχή της διάσημης σαλάτας.
Ορεκτικά – πρώτα πιάτα
Vegan κεφτεδάκια από κουνουπίδι
Αν ψάχνετε μια συνταγή για νηστίσιμα αλλά και υγιεινά κεφτεδάκια, δεν γίνεται να μη δοκιμάσετε αυτή την πεντανόστιμη παραλλαγή τους με κουνουπίδι και φακές που θα σας θυμίσει τον αγαπημένο σας κεφτέ: τραγανός εξωτερικά, τρυφερός μέσα και πολύ μυρωδάτος!
Κουνουπίδι γύρος σε πίτα: Το vegan νηστίσιμο σουβλάκι
Αυτό το τυλιχτό σουβλάκι με κουνουπίδι και σάλτσα ψητής ντομάτας το απολαμβάνουμε χωρίς καθόλου τύψεις, είτε νηστεύουμε, είτε αποφεύγουμε να καταναλώνουμε κρέας.
Νηστίσιμο λαχματζούν από κουνουπίδι
Η Εύα Μονοχάρη δίνει μια ξεχωριστή, έθνικ διάσταση στο outsider των λαχανικών, το κουνουπίδι.
Φθινοπωρινή τοστάδα με παντζάρι, κουνουπίδι, αχλάδι και κίτρινο γκρέιπφρουτ
Η εποχή του φθινοπώρου μας δωρίζει απλόχερα νέα υλικά που δημιουργούν νέους συνδυασμούς σε γεύσεις όπως οι τοστάδες, τις τραγανές αυτές τορτίγιας που τόσο πολύ μας αρέσουν!
Τάρτα με κουνουπίδι ψητό και καραμελωμένα κρεμμύδια
Τώρα που το κουνουπίδι είναι στην εποχή του γινόμαστε δημιουργικοί και το κάνουμε μια ωραιότατη τάρτα.
Πάστα φλώρα αλμυρή
Η πάστα φλώρα δεν είναι μόνο γλυκιά. Ακόμα και αλμυρή με μια ωραία, καλοφτιαγμένη γέμιση θα κερδίσει τις καρδιές και… τους ουρανίσκους σας.
Κις με ντομάτα, κολοκύθι και τριμμένο κουνουπίδι
Υπέροχη τάρτα με τραγανή βάση και πεντανόστιμη γέμιση με κολοκύθι, κουνουπίδι και ντομάτα.
Σούπες
Σούπα με ρεβίθια, κουνουπίδι και γάλα καρύδας
Μια νόστιμη και θρεπική vegan σούπα, που θα λατρέψετε!
Πικάντικη και κρεμώδης σούπα κουνουπιδιού με κάρι
Ο καιρός είναι ιδανικός για μια ζεστή σούπα. Το κουνουπίδι μπορεί να μας βοηθήσει να πετύχουμε μια κρεμώδη υφή, σε ένα εύκολο πιάτο με λίγα λιπαρά.
Βελουτέ με κουνουπίδι και μανιτάρια τηγανιά
Μια ιδιαίτερη δυναμωτική βελουτέ σούπα με κουνουπίδι και πράσο. Σερβρίρεται με μανιτάρια τηγανιά, που δίνουν το χειμωνιάτικο άρωμα. Για όλη την οικογένεια και για χορτοφάγους.
Σούπα κουνουπιδιού με κατσικίσιο τυρί, πεκάν και σχοινόπρασο
Το κουνουπίδι βράζει και γίνεται μια υπέροχη βελουτέ σούπα που αρωματίζεται με σχοινόπρασο και μοσχοκάρυδο. Ένα πιάτο που αποπνέει σπιτική θαλπωρή και ζεστασιά.
Συνοδευτικά
Πουρές από κουνουπίδι και αμύγδαλα, με σταφίδες και καραμελωμένο μπέικον
Φτιάχνουμε το κουνουπίδι αλλιώς, φτιάχνουμε δηλαδή πουρέ από κουνουπίδι και αμύγδαλα, με σταφίδες και καραμελωμένο μπέικον. Το μόνο σίγουρο είναι πως η νοστιμιά του θα σας εκπλήξει.
Κυρίως πιάτα
Ραγού κουνουπιδιού με ζυμαρικά
Ένα διαφορετικό ραγού, με πρωταγωνιστή το κουνουπίδι, που σερβίρεται με ζυμαρικά και είναι ό,τι πρέπει για ένα θρεπτικό καθημερινό γεύμα.
Κουνουπίδι µε κύµινο, κουρκουµά και λευκό ρύζι
Συνοδεύουμε αυτό το κουνουπίδι με τη βαθιά γεύση με ρύζι, και μαγειρεύουμε ένα χορταστικό και υγιεινό κυρίως, ένα πιάτο ό,τι πρέπει για την περίοδο της νηστείας!
Κοκκινιστά ρεβίθια με κουνουπίδι
Χορταστικό μαγειρευτό κατσαρόλας, που συνδυάζει αρμονικά τα ρεβίθια με το κουνουπίδι. Ιδανική συνταγή για περιόδους νηστείας, όταν ζητάμε θρεπτικά και νόστιμα πιάτα.
Κουνουπίδι στον φούρνο με 4 τυριά και πέστο λιαστής ντομάτας
Όταν το κουνουπίδι συνδυάζεται με 4 διαφορετικά τυριά και λιαστή ντομάτα, το γευστικό αποτέλεσμα είναι μοναδικό.
Κουνουπίδι φούρνου με γκοργκονζόλα και φουντούκια α λα κρέμ
Μια πιο γαστρονομικά ενδιαφέρουσα εκδοχή του κουνουπιδιού γκρατέν στον φούρνο, όπου το γλυκό κουνουπίδι ψήνεται μαζί με φουντούκια, τονίζοντας τις νότες ξηρών καρπών, που έχει και το ίδιο και κοντράρει με την υπόξινη γκοργκονζόλα σε μια σύνθεση ιδανική για πρώτο πιάτο σε τραπέζι με φίλους.