Αγοράζουμε έτοιμο κέικ, κρέμα ζαχαροπλαστικής, μαρμελάδα, μπισκότα ή σαβαγιάρ και έχουμε έτοιμο το πιο εντυπωσιακό γλυκό σε λιγότερο από 30 λεπτά. Το πιο εύκολο χριστουγεννιάτικο γλυκό.
Υλικά
- 2 κέικ βανίλια, του εμπορίου
- 150 γρ. μαρμελάδαμε κόκκινα φρούτα του δάσους, του εμπορίου
- 200 ml γλυκό κρασί Σάμου
- 400 γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα κόκκινα φρούτα του δάσους (αποψυγμένα)
- 1.000 γρ. κρέμα ζαχαροπλαστικής, του εμπορίου
- 200 γρ. μπισκότα πικραμύγδαλο ή σαβαγιάρ, του εμπορίου
- 600 ml κρέμα γάλακτος αμύγδαλα φιλέ καβουρδισμένα
Κόβουμε τα κέικ οριζόντια στη μέση. Τα κάνουμε σάντουιτς απλώνοντας τη μαρμελάδα ενδιάμεσα. Τα κόβουμε σε χοντρές φέτες πάχους 3 εκ. και μετά κάθε φέτα σε τρία ορθογώνια κομμάτια. Με αυτά τα κομμάτια στρώνουμε τη βάση ενός μεγάλου γυάλινου μπολ κατάλληλου για τράιφλ.Ραντίζουμε με το γλυκό κρασί και απλώνουμε τα κόκκινα φρούτα τους δάσους.
Καλύπτουμε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής και τα μπισκότα πικραμύγδαλο σε κομμάτια, σπρώχνοντας μερικά να μπουν μέσα στην κρέμα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές, τη βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και γαρνίρουμε το γλυκό με μεγάλες ροζέτες. Αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον να σταθεί ή ακόμα και όλη τη νύχτα.