Αν τρελαίνεστε για τηγανητή φέτα, τότε η φριτέζα αέρος σας υπόσχεται ότι θα την έχετε στο τραπέζι σας στην πιο νόστιμη και τραγανή της εκδοχή. Η φέτα, σήμα κατατεθέν της ελληνικής κουζίνας, αγαπιέται πολύ και ταιριάζει κυριολεκτικά παντού και πάντα. Συνοδεύει κάθε πιάτο, από ζεστές σούπες και κρεατικά μέχρι κρύες σαλάτες και θαλασσινά ενώ η σόλο της παρουσία στο τραπέζι κάνει τα χέρια να εναλλάσσονται διαρκώς με άφθονες πιρουνιές πάνω από το μικρό πιάτο με τη φέτα σαγανάκι. Εμείς αντλούμε έμπνευση από τη γεύση του αγαπημένου αυτού ορεκτικού για να το φτιάξουμε στη φριτέζα αέρος σαν nugget (νάγκετ), με τραγανή κρούστα από πάνκο.
Δείτε παρακάτω τη συνταγή:
Υλικά
1 κουτ. σούπας αλεύρι
1 κουτ. γλυκού κρεμμύδι, σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού αποξηραμένα κομμάτια τσίλι
1 αυγό
1/4 φλ. panko (πάνκο)*
1/4 φλ. σουσάμι
180 γρ. πακέτο φέτα, κομμένη σε κύβους 2 εκ.
λιωμένο φρέσκο σχοινόπρασο, για το σερβίρισμα
Για τη σάλτσα Barbecue
1/4 φλ. σάλτσα barbecue
1 1/2 κουτ. γλυκού ξίδι μήλου
1/2 κουτ. γλυκού αποξηραμένα κομμάτια τσίλι
Διαδικασία
Βάζουμε το αλεύρι, τη σκόνη κρεμμυδιού και το τσίλι σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε το αυγό σε ένα ξεχωριστό μπολ. Ρίχνουμε το πάνκο και το σουσάμι σε ένα μπολ. Πρώτα αλευρώνουμε σταδιακά τους κύβους της φέτας. Στη συνέχεια τους βουτάμε στο αυγό και τέλος στο πάνκο μέχρι να καλυφθούν καλά γύρω γύρω. Όταν τελειώσουμε τη διαδικασία, τους βάζουμε σε ένα πάγκο.
Προθερμαίνουμε τη φριτέζα αέρος στους 180° C. Τοποθετούμε τους κύβους φέτας, σε μια μόνο στρώση, στο καλάθι της φριτέζας. Ψήνουμε για 6 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Για τη σάλτσα barbecue: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Πασπαλίζουμε τη φέτα με τα σχοινόπρασο και σερβίρουμε με τη σάλτσα barbecue.