Φροντίστε αφού τώρα είναι στην καλύτερη εποχή του, να τον προμηθευτείτε φρέσκο και να ξεχάσετε τον κατεψυγμένο, που είναι μια λύση ανάγκης για τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου, που δεν τον βρίσκουμε στην αγορά. Μπορεί να θέλει λίγο παραπάνω χρόνο για να τον καθαρίσετε, αλλά πιστέψτε μας η γευστική διαφορά είναι ασύγκριτη. Το ίδιο ισχύει και με τις αγκινάρες, που του ταιριάζουν και πολύ ως συνδυασμός.
Σαλάτες
Σαλάτα με φρέσκο αρακά, γαλοτύρι και φιστίκια Αιγίνης
Μια νόστιμη και πλούσια σαλάτα, που μπορεί να γίνει το τέλειο θρεπτικό γεύμα για το μεσημέρι, αλλά και το βράδυ.
Κους κους με φασολάκια, αρακά και πιπεριές
Το κους κους μαγειρεμένο με εποχικά υλικά, και συγκεκριμένα με μπόλικο «δροσερό» δυόσμο, δίνει ένα χορταστικό «πολύχρωμο» φαγητό.
Σούπες – Πρώτα πιάτα
Σούπα βελουτέ αρακά
Μια βελούδινη, λαχταριστή σούπα φουλ στις βιταμίνες και στα θρεπτικά συστατικά, που σίγουρα θα γίνει από τις αγαπημένες σας.
Σούπα αρακά με κάρι
Αρωματική σούπα με φρέσκο αρακά, που ανοίγει νόστιμα τα ανοιξιάτικα τραπέζια.
Ανοιξιάτικο πιλάφι με αρακά και αγκινάρες
Ένα πολύ νόστιμο πιλάφι με φρέσκα ανοιξιάτικα λαχανικά που θα απολαύσετε ως κυρίως πιάτο, αλλά και ως συνοδευτικό για ψητό κρέας, πουλερικά ή ψάρι στο κυριακάτικο τραπέζι.
Ομελέτα φούρνου με φρέσκο αρακά και σαλάμι μπίρας
Οι ομελέτες φούρνου είναι από τα πιάτα που αγαπάμε πολύ. Εδώ προτείνουμε μια ωραιότατη εκδοχή με φρέσκο αρακά- που τώρα είναι στα καλύτερά του- και σαλάμι μπίρας.
Λαδερά
Αρακάς λαδερός
Είναι η εποχή του φρέσκου αρακά, κι έτσι τον απολαμβάνουμε σε μία απλή συνταγή, που έχει ωραία αρώματα από φρέσκα μυρωδικά.
Αρακάς με πιπεριές Φλωρίνης
Ο γλυκός αρακάς μπορεί να μοιάζει βαρετός, όταν όμως συνδυάζεται με διάφορα λαχανικά, όπως με την πιπεριά Φλωρίνης, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον και επιπλέον νοστιμιά!
Αγκινάρες με αρακά και φρέσκο μάραθο
Ένα πολύ νόστιμο λαδερό, με φρέσκα λαχανικά της άνοιξης, που ταιριάζει πολύ στο καθημερινό και σαρακοστιανό τραπέζι.
Αρακάς με μπαχάρι και κανέλα
Μια συνταγή της γιαγιάς της Εύας Μονοχάρη, της Βασιλικής, που σε όλα της τα κοκκινιστά φαγητά έβαζε τον δικό της πελτέ, μπαχάρι, κανέλα και μαύρο πιπέρι. Έτσι τη φτιάχνει πολλά λαδερά κι αυτή χρόνια τώρα.