ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μπακαλιάρος τον ξαλμυρίζουμε μισό κιλό μπακαλιάρο κ τον ξεψαχνίζουμε.
Ρίχνουμε 1κουτάκι μπύρα 5κ.σ λάδι, πιπέρι, πάπρικα,1αυγό κ προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να γίνει παχυρευστος χυλός χυλός.
Αλευρώνουμε τον μπακαλιάρο,τον βάζουμε στο κουρκούτι κ τον βάζουμε στο μέτριο προς καυτό τηγάνι.
Σκορδαλιά με ψωμί 1ψωμι μόνο την ψίχα,3σκελιδες σκόρδο 10κ.σ.ελαιόλαδο,3κ.σ.λευκό ξύδι 3κ.γ.αλάτι,1/4κ.γ λευκό πιπέρι
Μουσκευουμε,στραγγίζουμε κ βάζουμε σε ένα γουδί την ψίχα ψωμιού,το σκόρδο,το λάδι,το αλάτι και το πιπέρι .
Σκορδαλιά με πατάτα:
4πατατες καθαρισμένες,2σκελίδες σκόρδο,
12κ.σ.ελαιόλαδο,3κ.σ.λευκο ξύδι
3κ.γ.αλάτι,1/4κγ.πιπερι λευκό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα γουδί πολτοποιούμε όλα τα υλικά και αφήνουμε στο τέλος το λάδι σιγά-σιγά
Σερβίρουμε με μπρόκολο και κουνουπίδι, πιπεράκια τουρσί και ελιές .