10′ προετοιμασία
30′ τηγάνισμα
Σύνολο: 40′
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα τηγανιού σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα ή μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τη φέτα, το κασέρι, τη ρίγανη, ελάχιστο αλάτι και αρκετό πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε κατά μέρος.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 28- 30 εκ. ζεσταίνουμε 1 κουτ. σούπας από το λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Στρώνουμε στο σκεύος το ένα φύλλο σφολιάτας, καλύπτοντας εντελώς τον πυθμένα και μέχρι τη μέση τα τοιχώματα (αν χρειαστεί, κόβουμε λί- γο τις άκρες του φύλλου).
- Αδειάζουμε εκεί το μισό μείγμα αυγών-τυριού, αφήνοντας κενό ένα περιθώριο 2-3 εκ. περιμετρικά.
- Σκεπάζουμε το μείγμα με το δεύτερο φύλλο και πιέζουμε τις άκρες του για να κολλήσουν στο κάτω φύλλο και να σφραγίσουν το μείγμα
- Ψήνουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι το κάτω φύλλο να ροδίσει.
- Ανασηκώνουμε την πίτα που φτιάξαμε με σπάτουλα και ρίχνουμε στο τηγάνι άλλη 1 κουτ. σούπας λάδι.
- Αναποδογυρίζουμε την πίτα, ώστε η ροδισμένη πλευρά να βρεθεί προς τα πάνω.
- Ψήνουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και η κάτω πλευρά.
- Αδειάζουμε στην επιφάνεια της πίτας το υπόλοιπο μείγμα αυγών-τυριού, αφήνοντας ξανά ένα κενό περιθώριο 3 εκ. περιμετρικά
- Σκεπάζουμε με το τελευταίο φύλλο και πιέζουμε τις άκρες του, ώστε να κολλήσουν με το φύλλο οπό κάτω του.
- Μόλις ροδίσει η κάτω πλευρά, ανασηκώνουμε και πάλι προσεκτικά την πίτα, ρίχνουμε στο τηγάνι την τελευταία κουτ. σούπας ελαιόλαδο και αναποδογυρίζουμε την πίτα
- Αφήνουμε να ψηθεί και η καινούργια κάτω πλευρά της για 3-4 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
gastronomos.gr