Νέες προβλέψεις για την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης που θα πωλούν μέσα σε 10 με 15 ημέρες τα πρατήρια καυσίμων της Αθήνας έκανε ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών Γιώργος Ασμάτογλου μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Όπως είπε ο κ. Ασμάτογλου, εάν συνεχιστεί η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης να αυξάνεται κατά 2 λεπτά, σε βάθος χρόνου 10 -15 ημερών, θα δούμε η μέση τιμή της να “σκαρφαλώνει” στα 2,45 ευρώ το λίτρο από 2, 35 ευρώ το λίτρο που είναι σήμερα. Ωστόσο την ίδια στιγμή εκτίμησε ότι τα 3 ευρώ είναι πολύ μακριά για να φτάσει η τιμή της αμόλυβδης. Επίσης μίλησε για το διυλισμένο προϊόν. Οι προβλέψεις για το διυλισμένο προϊόν από την περασμένη εβδομάδα είναι ότι αύριο, Τρίτη θα είναι περίπου κατά 2 λεπτά ακριβότερη στο διυλισμένο προϊόν, τόνισε.
Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ
“Ό,τι καλύτερο….. μας πηγαίνουν για εξαθλίωση ” σχολιάζει με ειρωνικό ύψος οδηγός ΙΧ.
“Πάρα πολύ ακριβά τα καύσιμα. Το κόστος διαβίωσης έχει ανέβει πάρα πολύ. Δεν ξέρω τι θα γίνει ” σημειώνει χαρακτηριστικά μια γυναίκα οδηγός.
“Οι τιμές στα καύσιμα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο ” αναφέρει ταξιτζής.
” Στον… Θεό λέμε. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Δεν την παλεύαμε πριν, τώρα θα την παλέψουμε: ” διερωτήθηκε άλλος οδηγός μηχανής.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ εάν η κυβέρνηση μείωνε οριζόντια την τιμή της βενζίνης κατά 10 με 15 λεπτά, αυτό θα περνούσε στον καταναλωτή, η πρόεδρος των βενζινοπωλών της Μαγνησίας Βάσω Κοντοχρήστου είπε “φυσικά και θα περνούσε αυτή η μείωση στον καταναλωτή.
Γιατί αυτό το βλέπουμε και στο πετρέλαιο κίνησης – που καλώς δόθηκε η μείωση των 15 λεπτών και γι’ αυτό διατηρείται η τιμή στο 1,90 ευρώ “, σημείωσε. Και όπως είπε, εάν βγάζαμε τελείως τον φόρο από τα καύσιμα, τότε η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης θα είχε περίπου 1,40 ευρώ το λίτρο.
Εφιαλτική πρόβλεψη Γεωργιάδη για την τιμή των καυσίμων το χειμών
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, αναφορικά με τις τιμές των καυσίμων είπε χαρακτηριστικά: «Την εβδομάδα που μας πέρασε ο ΟΠΕΚ ανακοίνωσε την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά 400 χιλιάδες βαρέλια την ημέρα με σκοπό να πέσει η τιμή.
»Δεν έπεσε η τιμή ούτε κατά 1 δολάριο, θεωρήθηκε μικρή αυτή η αύξηση. Στη συνέχεια οι ΗΠΑ επέτρεψαν την μεταφορά πετρελαίου από τη Βενεζουέλα στην Ευρώπη παρά τα sanctions που έχει η Βενεζουέλα με σκοπό να πέσει η τιμή. Η τιμή έπεσε στην αρχή 5-6 δολάρια, μετά ξανανέβηκε δηλαδή ξεκίνησε από τα 118 δολάρια και έφτασε τα 121 δολάρια. Οι δε προβλέψεις του πετρελαίου για τον χειμώνα μιλάνε για μια μέση τιμή του βαρελιού 138,5-140 δολάρια. Αυτό σημαίνει περίπου 2,8 έως 3 ευρώ πάντως παραπάνω απ’ ό,τι είμαστε σήμερα».
Όπως είπε σημείωσε ο υπουργός, σήμερα είμαστε στο 2,30-2,40 ευρώ με 120 μέσο όρο τιμής στο βαρέλι. Μπορεί να μην είναι 3 ευρώ αλλά οι προβλέψεις είναι ότι το πετρέλαιο τον χειμώνα θα αυξηθεί, πρόσθεσε.
Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά, είπε ακόμη: «Χθες στα Ποσειδώνια μια σειρά εφοπλιστών μεταξύ των οποίων και ο κ. Μαρινάκης ανέφεραν ότι οι κυρώσεις έτσι όπως έχουν εφαρμοστεί από την ΕΕ πυροβολούν και την ίδια την ΕΕ. Όσο εξελίσσεται αυτός ο πόλεμος δημιουργεί μια παγκόσμια ενεργειακή κρίση, αυτή η παγκόσμια ενεργειακή κρίση είναι πέραν των δυνατοτήτων της ελληνικής κυβέρνησης. Δεν ελέγχεται από την ελληνική κυβέρνηση, είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Οι Έλληνες πολίτες όπως κι όλοι οι ευρωπαίοι πολίτες ο καθένας κατά το μέρος που ζει δέχεται τις συνέπειες και τις πιέσεις αυτής της ενεργειακής κρίσης. Δεν έχουμε να κάνουμε με κάτι εσωγενές να πεις θα πάρει αυτό το μέτρο η κυβέρνηση, είναι κάτι εξωγενές».
Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι το πρώτο είναι αν η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα. Απάντησε λέγοντας: «Αναγνωρίζει είναι η απάντηση και το fuel pass έγινε γι’ αυτό το λόγο και μια σειρά άλλων μέτρων που έχουμε πάρει έγιναν γι’ αυτό το λόγο. Άρα είναι προφανές ότι έχετε μια κυβέρνηση που καταλαβαίνει ότι αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για τους πολίτες».
Μια τρίτη παράμετρος, είναι τα περιθώρια μας απεριόριστα; είπε ο υπουργός. «Όχι είναι η απάντηση. Είναι τα περιθώρια μας πολύ περιορισμένα; Ναι είναι η απάντηση. Άρα έχουμε ένα παγκόσμιο πρόβλημα που επηρεάζει πολύ τους πολίτες μας και η κυβέρνηση που δέχεται ότι υπάρχει πρόβλημα και θέλει να βοηθήσει όσο μπορεί πρέπει να κινηθεί εντός κάποιων περιορισμένων ορίων. Αυτό είναι το περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε».